Foști patroni ai unei echipe de fotbal din România, condamnați la zece ani de închisoare cu executare

Publicat: 12 10. 2012, 19:48
Actualizat: 29 09. 2018, 03:45

Frații Nicu și Eugen Mihăilescu, foștii patroni ai clubului de fotbal Extensiv Craiova, acuzați de returnări ilegale de TVA, au fost condamnați la câte zece ani de închisoare cu executare, sentința nefiind definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Magistrații Tribunalului Dolj au decis, vineri, să-i condamne pe frații Nicu și Eugen Mihăilescu la câte zece ani de închisoare, alături de alți trei complici, care au primit pedepse mai mici, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, Dan Stoica a fost condamnat la șase ani de închisoare, Stela Băețică a primit doi ani de închisoare, iar Vasile David a fost condamnat la trei ani de închisoare. În cazul Cristianei Coțofană a încetat procesul penal.

Nicu și Eugen Mihăilescu au fost trimiși în judecată în anul 2006, sub acuzațiile de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, evaziune fiscală, spălare de bani și asociere în vederea săvârșirii de infracțiuni.

„În plus, Tribunalul Dolj a decis să mențină măsurile asiguratorii dispuse de procuror asupra bunurilor mobile și imobile deținute de către cei cinci inculpați condamnați. Decizia nu este definitivă. Ea poate fi atacată cu apel în termen de zece zile de la pronunțare sau zece zile de la comunicare pentru părțile care nu au fost prezente” a declarat Daniel Stancu, purtător de cuvânt al Tribunalului Dolj.

Conform procurorilor, frații Mihăilescu și ceilalți inculpați au desfășurat, între 2001-2002, mai multe tranzacții comerciale fictive, prin care au păgubit bugetul de stat. Astfel, potrivit anchetatorilor, mai exact aceștia, în calitate de asociați, acționari, administratori sau salariați la cinci societăți comerciale din Craiova, au încheiat documente fictive care atestau achiziționarea de utilaje pentru suma de aproximativ 600 de miliarde de lei vechi (n.r. – 60 de milioane de lei noi), reușind apoi să obțină rambursări de TVA ilegal în valoare de aproximativ 200 de miliarde de lei vechi (n.r. – 20 de milioane de lei. noi)

Frații Mihăilescu au deținut clubul de fobal din divizia B – Extensiv Craiova.