Fostul deputat Cristian Boureanu a depus la parchet o plângere pentru abuz în serviciu

Publicat: 24 06. 2013, 15:04
Actualizat: 05 07. 2013, 19:49

Fostul deputat PDL Cristian Boureanu a declarat, vineri, la ieșirea din clădirea parchetelor Capitalei, că a depus o plângere pentru abuz în serviciu contra unei persoane a cărei identitate nu a dorit să o facă publică.

Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, că plângerea a fost depusă la Parchetul Curții de Apel a Capitalei.

Boureanu a precizat, la ieșire, că a depus plângerea împreună cu fratele său și că nu dorește să dea alte amănunte, fiind vorba despre o problemă privată.

Datorii de 3,8 milioane de euro

Iulian Coșoreanu, executorul judecatoresc care se ocupă de cazul lui Cristian Boureanu și a soției sale, Valentina Pelinel, aflați în proces de executare silită pentru neplata unor credite, susține că acuzațiile au fost depuse împotriva sa, dar și că acestea ar fi nefondate.

„A înșirat mai multe infracțiuni luate selectiv din Codul Penla. Ce anume? Asociere în vederea săvârșirii de infracțiuni, fals, uz de fals. Niciuna susținută de probe. E una din modalitățile prin care debitorii tergiversează executarea sau încearcă să intimideze executorul”, a declarat Coșoreanu, citat de Știrile ProTV.

Suma pe care cei doi trebuie să o returneze este de circa 4,8 milioane de euro, potrivit informațiilor Judecătoriei Sectorului 3.

Cristian Boureanu are credite în valoare de peste 6,7 milioane de euro, potrivit declarației de avere depuse la finele anului trecut.

Din același document mai reiese că fostul deputat PDL a vândut în decembrie apartamentul pe care îl deținea, împreună cu soția, la New York.

Cătălina Cocoloș, catalina.cocolos@mediafax.ro