Fostul deputat Mihai Tânjală va fi extrădat în România din Cayman

Publicat: 07 06. 2016, 18:08

Mihai Tânjală, în vârstă de 58 de ani, este dat în urmărire de autoritățile române de câțiva ani. Bărbatul a fost arestat pe Insula Grand Cayman în octombrie 2015, unde venise din Cuba.

În ianuarie 2016, Tribunalul din Grand Cayman a dispus extrădarea lui Mihai Tânjală în România. Bărbatul a contestat decizia în apel. Marți, judecătorul Malcolm Swift, de la Curtea de Apel, a confirmat decizia extrădării bărbatului în România.

În decizia de extrădare, judecătorul a stabilit că guvernatorul din Grand Cayman poate solicita unele garanții din partea Bucureștiului înainte de extrădare. „Pe fondul sesizărilor care mi s-au adus la cunoștință referitoare la condițiile de încarcerare din România, guvernatorul poate lua în calcul solicitarea unor asigurări din partea Guvernului României (…)”, a declarat judecătorul.

Mihai Tânjală, fost politician și fondator al fostei unități de informații a Ministerului de Interne UM 0215, a fost condamnat în 2011 la cinci ani de închisoare pentru corupție. Autoritățile din Cayman au primit o cerere oficială din partea României pentru extrădarea lui Mihai Tânjală.