Fostul ofițer SRI Daniel Dragomir, printre românii care protestează în fața Palatului Cotroceni

Publicat: 21 02. 2018, 20:18

This browser does not support the video element.

„Am ieșit să ne plimbăm, e o vreme superbă. Suntem o țară plină de mascați, de sonerii, e timpul să se termine astea și țara să intre sub un făgaș normal. Aflăm că SRI dădeau ținte către ANI, chiar și pe președintele Iohannis. Sperăm ca în ultimul moment președintele ințelege ce se întâmplă în această țară și statul paralel trebuie distrus”, a declarat Daniel Dragomir, liderul mișcării Inițiativa România.

Întrebat ce așteptări are anunțul de joi din partea ministrului Justiției, Dragomir a afirmat: „Sper că ministrul are toate argumentele necesare și va lua decizia pe care românii o așteaptă, de revocarea a șefului DNA”.

Manifestanții au scandat „Jos Kovesi”, „Ieși afară, trădător de țară!” sau „Iohannis și DNA, la voi e corupția!”. La fel ca la manifestanția de sâmbătă, unii protestatari au adus portocale, aluzie la fostul procuror Mircea Negulescu, supranumit „Portocală”.

„Sunt foarte multe dosare și infracțiuni făcute. Și eu am trecut printr.o problemă din asta când încerca procurorul de caz și câțiva comisari de la o secție să-i facă un dosar băiatului meu care era deja în detenție și voiau să îi mia fabrice un dosar. Deci eu cred în fabricarea dosarelor. Până la urmă, am arătat că nu era el infractorul. (…) Trebuie analizată cu atenție justiția și DNA-ul”, a declarat o protestatară.

„Noi am venit aici pentru justiție, în care sunt nereguli, se face fals în acte, se bagă nevinovați în pușcării. Am venit mereu la proteste. De la președinte, nu am nicio speranță”, a spus alt manifestant.

Și sâmbătă, aproximativ o sută de persoane au manifestat în fața Palatului Cotroceni, manifestarea fiind anunțată pe pagina România 3.0.