Fostul patron al FC Brașov, Ioan Neculaie, va fi eliberat condiționat

Publicat: 20 06. 2018, 10:33
Actualizat: 02 10. 2018, 17:08

Tribunalul Brașov a menținut, miercuri, decizia Judecătoriei Brașov, care, pe 15 mai, a dispus liberarea condiționată a omului de afaceri Ioan Neculaie.

Acesta a executat aproximativ șase luni din pedeapsa de doi ani de închisoare.

„Condamnatul rămâne eliberat condiționat. S-a dispus punerea în libertate, dacă nu este arestat în altă cauză. Definitivă”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Cristina Ciolacu, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Brașov.

Omul de afaceri Ioan Neculaie a fost prins în noiembrie la Giurgiu, în timp ce încerca să treacă granița. Fostul patron al FC Brașov era căutat pentru a fi dus în arestul poliției Brașov, după ce Curtea de Apel a dat o sentință de doi ani de închisoare cu executare, pentru infracțiuni la regimul armelor și munițiilor.

Ioan Neculaie a fost închis pentru că, în timp ce se afla la vânătoare, a tras câteva focuri de armă spre cauciurile mașinii sale, nervos pe șoferul său.

Pe lângă sentința de doi ani, Ioan Neculaie a fost obligat să achite și suma de 3000 de lei, cheltuieli de judecată.

Ioan Neculaie deține fabrica de autocamioane Roman S.A. În urmă cu mai mult de doi ani, a renunțat la echipa de fotbal FC Brașov, pe care o finanța din 1999. În 2010, averea lui Ioan Neculaie era estimată la suma de 80-82 milioane de euro.