Fostul președinte al României, așteptat la Comisia de control a SRI: Cu Băsescu avem de lămurit niște lucruri

Publicat: 14 11. 2017, 18:08

„Cu Traian Băsescu avem de lămurit foarte clar niște lucruri, să confirme sau să infirme niște mărturii făcute la comisie”, a declarat Claudiu Manda.

Manda a precizat că fostul președinte „nu a negat nicio secundă” că va veni la Comisia SRI, urmând ca Băsescu să fie chemat la capătul unei serii mai lungi de audieri.

Astfel, senatorul PSD a afirmat că este posibilă o nouă audiere a lui Daniel Dragomir, fost locotenent-colonel în SRI. „A ajuns ieri la comisie, ne-a mai adus o serie de documente. Nu sunt documente clasificate și a rămas să stabilim o dată la comisie în care să dezvolătm lucrurile acestea”, a spus Manda.

În ce privește programul viitor al comisiei, Claudiu Manda a confirmat că miercuri, de la ora 15, va fi audiat fostul șef al Agenției Naționale de Integritate, Horia Georgescu, acesta confirmând prezența. De asemenea, parlamentarii din Comisia SRI vor să-i mai invite încă o dată pe patronul MEDIAFAX, Adrian Sârbu, pe fosta șefă a DIICOT, Alina Bica și Doru Paraschiv, fost ofițer al Direcției Generale de Informații a Armatei.

În plus, ar putea fi chemat și șeful actual al DGIA ca urmare a declarațiilor făcute la comisie de către Dumitru Iliescu, fostul șef al Serviciului de Protecție și Pază.

Pe 25 octombrie, Dumitru Iliescu a afirmat că a primit informații despre conducerea SRI, informații pe care le-a transmis DGIA.