Fostul primar din Caracal și mai mulți funcționari, ridicați în urma unor percheziții

Publicat: 13 11. 2013, 12:00
Actualizat: 01 08. 2014, 14:12

Aproximativ 40 de persoane suspectate de evaziune fiscală au fost ridicate de procurorii DIICOT, miercuri, în urma unor percheziții, surse judiciare afirmând că printre cei duși la audieri se află și fostul primar din Caracal Gheorghe Anghel și mai mulți funcționari din Primăria Caracal.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Olt, Claudia Radu, miercuri dimineață au avut loc opt percheziții în Caracal și Drăgănești, iar în urma acestora au fost ridicate și duse la audieri la sediul DIICOT din Slatina aproximativ 40 de persoane.

„Persoanele ridicate sunt suspectate de constituirea unui grup infracțional organizat și se pare că în trecut ar fi săvârșit infracțiuni de evaziune fiscală și înșelăciune”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Olt.

Conform unor surse judiciare, printre persoanele suspectate în acest dosar se află și fostul primar din Caracal Gheorghe Anghel, care a fost ridicat de anchetatori și dus la audieri.

De asemenea, în acest dosar ar fi vizați mai mulți funcționari din Primăria Caracal care ar fi implicați, alături de fostul edil, în infracțiuni de evaziune fiscală prin care statul ar fi fost prejudiciat cu peste un milion de euro, afirmă sursele citate.

Gheorghe Anghel are 66 de ani și a fost primar în Caracal timp de 21 de ani. Astfel, Anghel a fost primar în perioada 1984-1989, iar apoi a fost ales din nou în 1996. De atunci, el a câștigat toate alegerile, până în anul 2012. El a fost membru PSD până la sfârșitul anului 2011, când a trecut la UNPR.