Fostul procuror Mircea Negulescu rămâne în arest. Instanța Supremă a respins cererea sa de înlocuire a măsurii preventive

Publicat: 04 08. 2020, 20:13
Actualizat: 04 08. 2020, 20:21
„Portocală”

Instanța Supremă a respins, marți, cererea fostului procuror Mircea Negulescu, poreclit „Portocală” de înlocuire a măsurii preventive, dispuse pe numele său, astfel că acesta rămâne în arest.

Astfel, Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a respins cererea lui Mircea Negulescu, de înlocuire a măsurii arestării preventive, ca nefondată, dar decizia ÎCCJ poate fi contestată în 48 de ore de la comunicare.

Mircea Negulescu a fost arestat în data de 23 iulie, pentru 30 de zile, după ce Instanţa Supremă a decis, definitiv, să admită contestaţia Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie. Iniţial, ÎCCJ îl plasase sub control judiciar pe Negulescu.

Negulescu este acuzat că, în timp ce era procuror la Direcția Națională Anticorupție (DNA) Ploiești, ar fi „fabricat” dosarul în care era vizat şi Victor Ponta şi era menţionat şi numele fostului premier al Marii Britanii, Tony Blair.

Victor Ponta a publicat o înregistrare-bombă cu procurorul „Portocală” despre care spune că încerca să convingă un martor să depună mărturie mincinoasă în dosarul „Ponta -Blair”

Liderul Pro România, Victor Ponta, îi solicită ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, să acționeze împotriva abuzurilor făcute de către magistrații din România, făcând referire îndeosebi la foștii procurori Onea și ”Portocală” (Mircea Negulescu).

Victor Ponta a publicat și o înregistrare-bombă cu „Portocală”, despre care liderul Pro România susține că fostul procuror încearcă să convingă un martor să depună mărturie mincinoasă.

„Va atașez o înregistrare din Dosarul de la DNA Ploiești cunoscut opiniei publice că “Dosarul Ponta – Blair” / deși este foarte greu trebuie să ascultați până la capăt cum procurorul Negulescu încearcă să convingă un martor să depună mărturie mincinoasă împotrivă mea / deși limbajul este de o vulgaritate și agresivitate greu de suportat trebuie să auziți cum și de ce se făceau dosare penale în România/ sper că niciun minor să nu asculte acesta mostră de ticăloșie – dar dvs trebuie să asclutati – după care trebuie să luați măsuri drastice!