Fostul șef al Poliției Rutiere Buzău, prins că se plimba cu o mașină cu numere false

Publicat: 15 01. 2016, 19:37

Comisarul-șef Vasile Nicolae a demisionat din funcția de șef al Serviciului Rutier din IPJ Buzău în data de 11 ianuarie, când dosarul în care este cercetat a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă judecătoria Buzău, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Biroul de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău a transmis, vineri, un comunicat de presă prin care informează că Nicolae este cercetat penal în urma unui dosar instrumentat de IPJ Buzău.

„La solicitarea reprezentanților mass-media, confirmăm faptul că la data de 11.01.2016, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău, s-a înregistrat un dosar penal privindu-l pe șeful Serviciului Rutier al Inspectoratului de Poliție Județean Buzău (funcție deținută la data săvârșirii faptei), dosar înaintat de Inspectoratul de Poliție Județean Buzău unității de parchet sus-menționate la aceeași dată. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de art. 334 din Cod penal”, se arată într-un comunicat remis, vineri, de Parchetul Tribunalului Buzău.

Articolul 334 din Codul Penal prevede că punerea în circulație sau conducerea unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare se pedepsește cu închisoare de la un an la cinic ani sau cu amendă.

Conform unor surse judiciare, fostul comandant al Serviciului Rutier din IPJ Buzău, Vasile Nicolae, și-ar fi condus mașina personală, în repetate rânduri, cu plăcuțe de înmatriculare provenite de la alte autoturisme mizând pe faptul că subalternii săi nu îl vor sancționa. Nicolae ar fi recurs la această practică după ce a constatat că taxa de primă înmatriculare pentru mașina pe care și-o procurase din străinătate ar fi fost prea mare.