Fostul șef de la Protecția Consumatorilor Cluj Mircea Radu, găsit incompatibil de ANI

Publicat: 13 09. 2013, 15:20
Actualizat: 27 03. 2019, 18:09

Fostul șef al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Cluj Mircea Radu a fost găsit incompatibil de Agenția Națională de Integritate, după ce între iulie 2010-noiembrie 2011, a îndeplinit simultan funcțiile de consilier local și comisar-șef al CJPC, el spunând că va contesta decizia.

Conform unui comunicat de presă transmis, vineri, de Agenția Națională de Integritate (ANI), fostul șef al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Cluj Mircea Radu s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 1 iulie 2010 – 10 noiembrie 2011 întrucât a fost, în același timp, consilier local în comuna Chinteni, județul Cluj, și comisar-șef adjunct, respectiv comisar-șef al CJPC Cluj, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, Mircea Radu a încălcat dispozițiile articolului 94 alineatul (1) și alineatul (2), litera a) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „calitatea de funcționar public este incompatibilă cu orice altă funcție publică decât cea în care a fost numit […] Funcționarii publici nu pot deține alte funcții și nu pot desfășura alte activități, remunerate sau neremunerate […] în cadrul […] instituțiilor publice”, cât și dispozițiile art. 97, alin. (2) lit. b) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „[…] Raportul de serviciu al funcționarului public se suspendă […] până la încetarea funcției eligibile […] în cazul în care funcționarul public a fost ales sau numit”.

Reprezentanții ANI afirmă că Mircea Radu a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

Mircea Radu s-a aflat la conducerea CJPC Cluj între 2009 și septembrie 2012.

Mircea Radu a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX că va contesta decizia ANI.

„Nu am primit nimic oficial de la ANI, dar voi contesta decizia. Eu eram consilier local din anul 2008 și nu am ascuns acest lucru. Ce e strigător la cer e că am depus declarații de interese și nimeni de la ANI sau de la ANPC nu m-a anunțat că aș fi fost incompatibil. Eu am fost destituit din funcția de șef al CJPC Cluj în 2012 tocmai în baza motivului de incompatibilitate, dar am contestat în instanță și am câștigat și m-am reîntors în instituție pe funcție de comisar șef, șef serviciu”, a spus Radu.