Fotbalist din Prahova, SALVAT de la moarte de arbitrul partidei. Cine a fost eroul meciului Provița de Sus – Unirea Lacu Turcului

Publicat: 09 05. 2023, 10:13
Actualizat: 09 05. 2023, 10:13
Fotbalist din Prahova, salvat de la moarte de arbitrul partidei / Sursa FOTO: telegrama.ro

Un meci de fotbal din liga județeană se putea transforma într-o adevărată dramă dacă arbitrul partidei nu ar fi dovedit spirit de inițiativă.

Alina Năstase, arbitrul întâlnirii, i-a acordat primul ajutor unui jucător ce își înghițise limba pe teren.

Cine este Alina Năstase

Potrivit publicației locale Telegrama, la o fază de joc petrecută în minutul 80, după o ciocnire puternică între doi fotbaliști, unul dintre echipierii formației Unirea Lacul Turcului a făcut comoție la cap, rămânând inert pe gazon.

Până la sosirea ambulanței, chiar arbitrul partidei, Alina Năstase, i-a acordat sportivului primul ajutor. Jucătorul căzut pe gazon își înghițise limba.

Alina Năstase are 46 de ani și este, în prezent, unul dintre cei apreciați arbitri din peisajul fotbalului prahovean. În general, ea primește delegări la meciuri de impact, cu miză.

„Sunt foarte bucuroasă că am putut interveni la timp salvând-l pe jucătorul respectiv. Este unul dintre cele mai frumoase momente ale carierei mele. Am făcut tot ce era omenește posibil la un astfel de moment și din fericire a ieșit bine până la urmă”, a declarat Alina Năstase la finalul partidei.