Fotbalistul Daniel Pancu a fost condamnat la 5 luni de închisoare cu suspendare, pentru că a condus beat

Publicat: 01 05. 2013, 17:42
Actualizat: 27 03. 2019, 05:24

Magistrații Curții de Apel Iași i-au redus, marți, pedeapsa fotbalistului Daniel Pancu de la zece luni de închisoare cu suspendare la cinci luni de închisoare cu suspendare, pentru conducere sub influența alcoolului, decizia, care este definitivă, fiind luată în urma recursului acestuia.

Ciorbă de miel, drob de miel, friptură de miel – câți miei se vor vinde în România în această săptămână. HARTA PREȚURILOR pentru masa de Paște

REȚETĂ DE PAȘTE: Trei modalități simple de a găti ciorba de miel

„În urma recursului formulat de Daniel Pancu, pedeapsa i-a fost redusă de la zece luni de închisoare cu suspendare la cinci luni de închisoare cu suspendare. Soluția este definitivă”, a declarat corespondentului Mediafax Diana Micu Cheptene, purtător de cuvânt al Curții de Apel din Iași.

În decembrie 2011, magistrații Judecătoriei Iași l-au condamnat pe fotbalistul Daniel Pancu la zece luni de închisoare cu suspendare pentru conducere sub influența alcoolului.

Atacantul a formulat recurs la Curtea de Apel Iași.

Conform anchetatorilor, în noaptea de 21 spre 22 decembrie 2008, în jurul orei 01.20, Pancu se afla la volanul unei mașini care rula în zona Nicolina, din municipiul Iași.

Un echipaj de Poliție a observat că autoturismul a intrat pe strada Sălciilor, deși exista un indicator cu „Accesul interzis”. Polițiștii au oprit vehiculul și i-au pus unele întrebări lui Pancu. Anchetatorii au afirmat că fotbalistul a recunoscut inițial că a consumat un litru de vin înainte de a urca la volan. Polițiștii au menționat că Pancu a fost testat după aproape o oră cu aparatul etilotest și a reieșit că avea o alcoolemie de 1,36 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.

După preluarea probelor biologice, acesta avea o alcoolemie de 2,30 grame la mie în sânge.