FOTO | O poză cu I.L. Caragiale este imaginea unui cunoscut bar din Barcelona. Amalia Enache: „Au vrut ceva cu iz estic, explică ei”. Reacția unei turiste din România

Publicat: 28 10. 2022, 14:35
Actualizat: 28 10. 2022, 15:16

Jurnalista Pro TV Amalia Enache a publicat pe contul său de Facebook mai multe imagini de la intrarea unui bar din Barcelona, care folosește poza celui mai cunoscut dramaturg român, Ion Luca Caragiale, pentru a atrage clienții.

„Un bar din El Born, Barcelona, cotat ca fiind «în top 50 baruri din lume» are poza lui Nenea Iancu și numele de Dr. Stravinsky pe firmă și pe sticle. Au vrut ceva cu iz estic, explică ei”, scrie Amalia Enache, pe Facebook, unde postează și o serie de fotografii cu barul care folosește poza dramaturgului român.

„Apoi să le numărăm, coane Fănică, să le numărăm: două la prefectură… una pe bancnotele de 100, una în manualele de limba românã la I.L. Caragiale și multe… la Barcelona. Curat murdar!”, a mai scris, în glumă, Amalia Enache.

Interesant este că poza cu dramaturgul român este identică cu cea care se găsește și pe bancnota de 100 de lei.

Reacția unei turiste din România

Printre sutele de comentarii de pe TripAdvisor se găsește și cel al unei românce care a fost acolo, și care spune că deși ”este un bar drăguț, cu cocktail-uri delicioase”, se simte jignită de faptul că ”logo-ul restaurantului „Dr Stravinsky” este de fapt imaginea lui Ion Luca Caragiale” și că ”își bat joc de de un simbol cultural al țării noastre și chiar al lumii”.

”Este un bar drăguț, cu cocktail-uri delicioase, dar serviciul a fost groaznic – am așteptat 45 de minute pentru a intra, doar pentru a aștepta încă 45 pentru a fi serviți. Total nu merita. Ca să nu spun că vecinii aruncau apă pe balcoane din cauza zgomotului. Ca să nu spun că logo-ul lor, imaginea „Dr Stravinsky” este de fapt a celebrului scriitor român Ion Luca Caragiale – vorbind despre însuşirea culturală în cea mai bună măsură. Eu, ca roman, am fost foarte jignit de ea, isi bat joc de un simbol cultural al țării noastre si chiar al lumii”, este comentariul postat de Elena Lavinia C.

Barul ”Dr. Stravinsky” se găsește în cartierul El Born din Barcelona, în apropiere de plaja Barceloneta, și este unul dintre cele mai apreciate localuri din oraș.

În zonă, se află, de asemenea, mai multe atracții istorice și culturale ale Barcelonei, precum Muzeul Picasso și catedrala gotică La Santa Maria del Mar, unde norocoșii au ocazia să asiste la o nuntă tradițională catalană.