FOTO. Un român a salvat viața unui bărbat din UK, după ce locuința acestuia a fost cuprinsă de flăcări. Desculț și dezbrăcat, tânărul a intervenit fără să stea pe gânduri

Publicat: 17 06. 2020, 17:48
Actualizat: 17 06. 2020, 17:50

Remus Nicolae Lefter, un român în vârstă de 26 de ani, a reușit să salveze viața vecinului său din Marea Britanie, după ce locuința acestuia a fost cuprinsă de flăcări. Desculț și dezbrăcat, băiatul nu a stat o clipă pe gânduri și a reușit să evite o posibilă tragedie.

Tânărul, șofer de profesie, a intrat desculț și dezbrăcat în casa în care a izbucnit incendiul pentru a-l salva pe vecinul său mai în vârstă, potrivit metro.co.uk.

Foto: Profimedia

A reușit să îl scoată în siguranță din bucătăria care a luat foc, a deschis ferestrele și a turnat apă pe o tigaie care ardea în apartamentul din Wytham Street.

Pentru că incendiul s-a extins, românul a intrat pentru a doua oară în clădire și a folosit un stingător pentru a evita o explozie.

În urma incidentului, vecinul românului nu a suferit răni grave.

O mașină a luat foc pe o stradă din Călărași

Din cauza unei defecțiuni la motor, o mașină a luat foc marți, pe o stradă din Călărași. Incendiul a fost stins în câteva minute de către pompieri.

Un autoturism din Călărași, de pe strada Jirlaului, a luat foc, se pare de la o defecțiune la motor.
La fața locului s-a deplasat o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi a lichidat rapid incendiul în limitele găsite.

Nicușor Dan, deputat independent candidat la Primăria Capitalei și susţinut de USR-PLUS şi PNL, a declarat în cursul zilei de luni, 8 iunie, în cadrul unei conferințe de presă că sindicaliştii din societatea de transport bucureşteană au atras atenţia asupra pericolului de incendiu la tramvaie şi troleibuze, însă Primăria Municipiului Bucureşti nu a făcut nimic pentru a preveni acest pericol.

Ieri un autobuz al municipalităţii a luat foc în centrul oraşului, în urmă cu o săptămână un tramvai a deraiat şi nu e primul tramvai care deraiază în Bucureşti, toate aceste lucruri sunt rezultatul a zeci de ani de improvizaţii în societatea de transport a Bucureştiului, lucruri pe care sindicaliştii le spun de ani de zile. În urmă cu trei ani, sindicatul STB a atras atenţia că există un pericol de incendiu în tramvaie şi troleibuze şi administraţia Capitalei nu a făcut nimic în acest sens”, a spus Nicuşor Dan.