FOTOGRAFIE incredibilă de la o grădiniță din Gorj, unde un copil de 4 ani a fost scris cu pixul pe față pentru a fi pedepsit: „Cel puțin o mustrare în fața colegilor va primi doamna educatoare”

Publicat: 16 04. 2018, 18:12

Scandalul de la Grădinița Valea Pojarului, din cadrul Liceului Tehnologic Bustuchin, a pornit vineri, după ce copilul de patru ani ar fi refuzat să îndeplinească toate sarcinile stabilite de educatoare.

„O educatoare de la o structură a Liceului din Bustuchin, când un preșcolar a fost neascultător, neastâmpărat, a ales să-l pedepsească, scriindu-l pe frunte, cu pixul, la grădiniță. Incidentul este regretabil, este o manifestare total nepotrivită și cel puțin o mustrare în fața colegilor va primi doamna educatoare, activitatea îi va fi monitorizată. Nu mai există incidente similare în activitatea pe care a desfășurat-o. Este din toamnă la Liceul din Bustuchin”, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al IȘJ Gorj.

Tatăl băiatului a transmis fotografiile cu preșcolarul scris pe frunte directorului instituției de învățământ, însă educatoarea în vârstă de 30 de ani a prezentat o altă variantă, spunând că i-a făcut un semn mic.

„Copilașul are patru ani. Am discutat cu tatăl. Eu am aflat luni, dar în niciun caz nu anticipam pozele pe care le-am văzut. Mi s-a spus că i s-a făcut un semn aidoma unui abțibild pentru că nu și-a rezolvat o parte din sarcinile de lucru. Am vorbit și cu doamna educatoare. Dacă doamna educatoare a greșit, personal cred că a greșit, o comisia va lua niște măsuri care vor merge, în funcție de gravitate, până la o sancțiune disciplinară care să-i arate dumneaei că așa ceva nu se poate pune în practică în sistemul educațional. Cadrele didactice nu trebuie să fie pedepsitorul școlii. Nu știam că are astfel de porniri. Doamna nu o recunoaștea așa cum am văzut eu în poze. Spune că i-a făcut un mic semn”, a spus, la rândul său, Vasile Spiridon, directorul Liceului Tehnologic Bustuchin

O comisie de disciplină va analiza situația și va lua măsurile care se impun în ceea ce o privește pe educatoarea care a pedepsit copilul scriindu-l cu pix pe frunte.