Franța, dispusă să promoveze extinderea Uniunii Europene

Publicat: 15 02. 2012, 11:43
Actualizat: 04 08. 2012, 09:29
Franța va promova extinderea Uniunii Europene, potrivit ministrului francez pentru Europa, această inițiativă constituind o schimbare de perspectivă, care va facilita, cel mai probabil, aderarea a noi membri la blocul comunitar.

Franța va promova extinderea Uniunii Europene, potrivit ministrului francez pentru Europa, această inițiativă constituind o schimbare de perspectivă, care va facilita, cel mai probabil, aderarea a noi membri la blocul comunitar, relatează Financial Times, în ediția electronică. Executivul francez și-a depășit scepticismul cu privire la extinderea UE și acum percepe un bloc european extins ca pe o forță mai puternică în lume, a declarat Jean-Pierre Jouyet, într-un interviu acordat cotidianului Financial Times.

Jouyet a precizat că o extindere a frontierelor UE nu îl îngrijorează. Franța va promova eventuala integrare a țărilor balcanice, printre care și Serbia, pe care o descrie ca "un pol de stabilitate" în regiune. Cu toate acestea, există limite pentru extinderea UE susținută de Paris. Sarkozy se opune candidaturii Turciei la blocul european.

Printre prioritățile Franței, care va prelua președinția UE în iulie, figurează un rol sporit al blocului comunitar în securitate, energie și mediu, un pact privind imigrația și integrarea străinilor.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro