Fratele lui Bercea Mondial și un primar, reținuți pentru că ar fi înșelat statul cu 360.000 lei

Publicat: 09 07. 2014, 01:01
Actualizat: 31 07. 2014, 14:26

Potrivit unor surse judiciare, marți dimineață, ofițeri ai Serviciului de Investigare a Fraudelor au descins în cinci locații, patru în județul Dolj și una în județul Olt, aceasta din urmă la Drăgănești, la locuința lui Vasile Anghel, fratele lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial.

În urma acestor descinderi, trei persoane, respectiv primarul comunei Daneți, Constantin Spiridon, Vasile Anghel și o altă persoană din cadrul Primăriei Daneți, au fost duse la audieri, fiind suspectate că prin afacerile pe care le-au derulat împreună au înșelat statul cu suma de 361.627 lei.

Primarul comunei doljene Daneți, Constantin Spiridon, a fost reținut pentru 24 de ore, fiind acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă continuată, fals intelectual în formă continuată și uz de fals, dar și complicitate la abuz în serviciu.

Constantin Spiridon a candidat la alegerile locale din 2012 din parta Partidului Democrat Liberal.

De asemenea, fratele lui Bercea Mondial, Vasile Anghel, a fost reținut pentru 24 de ore și este acuzat de fals intelectual și uz de fals, și cea de-a treia persoană audiată în acest caz fiind reținută.

Cele trei persoane vor fi prezentate, miercuri, instanței, cu propunerea de arestare preventivă.