Furau motorină direct din ambulanță printr-o metodă ingenioasă. Zeci de angajați vor fi anchetați

Publicat: 23 09. 2014, 12:23
Actualizat: 01 02. 2019, 07:14

Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Vaslui a declanșat o anchetă internă în care sunt vizați cel puțin 30 de salariați ai instituției pentru a se stabili care dintre aceștia a perforat rezervorul de combustibil al unei ambulanțe cu scopul de a fura motorină, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Modificarea la rezervorul de motorină, prin care se sustrăgea combustibil, a fost observată la sesizarea unui salariat al instituției, în momentul în care ambulanța a fost urcată pe o rampă la un service auto pentru efectuarea unor reparații curente.

„Este greu de spus cine a făcut acea modificare, pentru că au muncit foarte mulți salariați pe acea ambulanță. De aceea, cel puțin 30 de salariați vor trebui să dea explicații. Evident că nu recunoaște nimeni acum, însă când vom face înlocuirea acelui rezervor și îl vom imputa atunci nu mai sunt colegi și vor recunoaște. Totul este până la bani”, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX managerul SAJ Vaslui, Aurora Popa.

Potrivit acesteia, modificarea ambulanței, cu aplicarea acelui cep pe rezervorul de combustibil, a fost făcută, cel mai probabil, odată cu introducerea sistemului de monitorizare prin GPS al autosanitarelor cu scopul de a fi urmăriți cât mai bine șoferii mașinilor.

Conducerea SAJ Vaslui a anunțat că, în momentul în care angajatul care a recurs la această metodă de furt de combustibil va fi descoperit, acesta va fi concediat.