Furnizorii de internet, obligați să blocheze accesul jucătorilor la site-urile neautorizate

Publicat: 29 10. 2015, 11:37

„Există o listă neagră a site-urilor de jocuri de noroc care pot fi accesate din România. Furnizorii de servicii de internet sunt obligați să implementeze lista neagră și să blocheze accesul utilizatorilor din România pe site-urile respective”, a declarat joi Sebastian Ionescu, șef al Direcției de Informatizare din cadrul ONJN, într-o conferință de presă.

El a precizat că mai mulți furnizori de servicii de internet au confirmat deja implementarea listei, care a devenit funcțională.

În prezent, pe lista neagră a ONJN figurează circa 150 de site-uri, lista fiind actualizată lunar sau mai des.

Organizatorii online de jocuri de noroc cărora li s-a retras autorizația sunt obligați să returneze banii jucătorilor.

Pe 13 octombrie, ONJN a anulat dreptul de operare al companiilor Hillside Gaming LP și Hillside Sports LP, care furnizează în comun servicii de jocuri de noroc prin platforma de jocuri accesibilă prin intermediul site-ului bet365.com. Compania a fost atenționată să nu mai permită jocul persoanelor care accesează site-ul de pe IP-uri de România sau jucătorilor români conform dispozițiilor legale și să remită jucătorilor banii existenți in contul de joc.

Jucătorii au, la rândul lor, 30 de zile la dispoziție să retragă sumele deținute in conturile de joc, după care accesul la site-ul bet365.com va fi restricționat. Persoanele care pariază în continuare pe site-uri neautorizate riscă amenzi între 5.000 lei și 10.000 lei.

Oficiul a anunțat recent că va amenda peste 50.000 de persoane care au pariat pe site-uri fără autorizație în România, cu sume între 5.000 lei și 10.000 de lei, urmând să-i notifice oficial în următoarele șase luni că au încălcat legea și că vor fi sancționați.