Gabriela Firea ia în calcul gratuitatea completă la STB: Trebuie să cântărim

Publicat: 10 09. 2019, 14:18

„Sunt și păreri împărțite. Unii specialiști spun că ar fi foarte bine (să se acorde gratuitatea completă – n.r.), alții spun că ar duce la situații de nedorit, pentru că s-au mai aplicat astfel de măsuri de gratuitate completă și nu au fost de bun augur. În acest moment, cheltuiala Primăriei Capitalei pentru subvenție și pentru investițiile STB se ridică la circa 20 de milioane de euro lunar, iar profitul STB, tot lunar, este de circa 3 milioane de euro”, a declarat, marți, Gabriela Firea.

Edilul Capitalei precizează că Municipalitatea ar putea renunța la profitul de 3 milioane al STB pentru a oferi gratuitate completă pentru transportul public.

„Practic, PMB acoperă lunar 17 milioane de euro pentru STB. Cu alte cuvinte, nu ne gândim sub nicio formă doar la acele 3 milioane de euro profitul STB, pentru că sunt foarte multe gratuități, nu pentru că nu sunt ei performanți. (…) Ne punem problema să renunțăm și la acele 3 milioane de euro pentru a da gratuitate completă. Ne gândim la faptul că va trebui să întărim paza acestor autobuze, pentru a nu fi stricate, cum s-a mai întâmplat în alte orașe. Nu am renunțat (la gratuitatea completă -n.r), dar sunt opinii diferite și trebuie să cântărim”, a mai pecizat Firea.