Gabriela Firea își donează 10% din salariul de primar pentru catedrala Notre Dame

Publicat: 17 04. 2019, 17:14

Gabriela Firea a transmis, marți, o scrisoare omologului său de la Paris, primarul Anne Hidalgo.

„In numele Bucurestiului si al locuitorilor sai, va transmit mesajul nostru de compasiune si solidaritate, dupa teribilul incendiu ce a mistuit Catedrala Notre-Dame de Paris, simbolul si inima Frantei, parte a patrimoniului arhitectural mondial.

Va asigur ca suntem cu sufletul alaturi de dumneavoastra si de cetatenii orasului Paris, in acest moment atat de trist pentru Capitala Frantei”, a scris Firea.

„Am vazut ieri un popor francez ingenuncheat, dar nu in semn de infrangere, ci intr-un act impresionant de credinta! Indiferent de nationalitate sau origine, oameni din intreaga lume s-au rugat pentru eroii pompieri care si-au riscat viata pentru a salva acest simbol al umanitatii si iata ca astazi avem speranta unui nou inceput!

Sunt convinsa ca vom contribui cu totii la reconstruirea acestui monument de o valoare inestimabila, prin sprijin financiar, moral sau spiritual”, a specificat Firea.

Potrivit celei mai recente declarații de avere (depusă în iunie 2018), Gabriela Firea câștigă în fiecare an, ca primar al Capitalei, un salariu de 119.241 lei, scrie ziare.com.