GALERIE FOTO: Familii cu copii, tineri, vârstnici și preoți, la Marșul pentru viață dinaintea Bunei Vestiri

Publicat: 23/04/2012, 19:38
Actualizat: 08/05/2012, 18:47

Familii cu copii, tineri, vârstnici și preoți de diverse confesiuni au participat, sâmbătă, la Marșul pentru viață dinaintea Bunei Vestiri, cerând oprirea avorturilor și „dreptul la viață” pentru cei nenăscuți.

„Marșul pentru viață” a adunat în sâmbăta dinaintea Bunei Vestiri, în fața Bisericii Kretzelescu din Capitală, ortodocși, catolici sau protestanți, toți având un singur mesaj: „Opriți uciderea celor nenăscuți – 22 de ani de măcel, 1990-2012, în care au fost omorâte opt milioane de suflete”.

În primele rânduri au stat familiile cu copii, apoi tinerii, dar printre ei au fost și mulți vârstnici, toți scandând „Suntem în viață”, „Suntem pentru viață”.

În pauza dintre scandări se auzea vocea gravă a unui bărbat solid, trecut de 50 de ani: „Și eu era să fiu avortat, dacă mama ar mai fi avut o sută de lei să dea la medic. Dar nu a avut și am scăpat”. Bărbatul continua apoi să scandeze și mai cu putere: „Suntem în viață”. Sărăcia, a spus acesta, argumentul cel mai des folosit de femei pentru a nu face copii, i-a salvat viața.

Puțin mai în spatele coloanei de manifestanți, într-un grup de catolici este și un preot din Italia, dar care vorbește foarte bine limba română. Printre aceștia, o femeie de aproape 50 de ani, cu fața brăzdată de riduri adânci, povestește cu tristețe că a făcut șase avorturi și înainte, și după căsătorie.

„Toată viața am fost nevoiași. Când am rămas însărcinată, înainte de căsătorie, soțul nu a fost de acord cu copilul. Eu, fără minte, am avortat. Și după ce m-am căsătorit am mai făcut avorturi. Până la urmă am făcut o fată. Bărbatul a plecat să lucreze în afară. De 15 ani am trecut la catolici, deși am fost botezată ortodox. Am simțit că mă reprezintă. De fapt, nu am nimic împotriva ortodoxiei, m-am făcut catolic să fiu mai bun ortodox”, a spus femeia.

O altă femeie, căreia aproape că nu-i poate fi văzută fața decât rar, când își ridică ochii spre cer, merge și rostește continuu o rugăciune. Și ea a făcut șase avorturi. „Nu mergeam la biserică atunci. Nu este o scuză. Nici nu m-am gândit la crimă atunci. Apoi, când am vrut să fac un copil nu am mai putut. Dumnezeu mi-a luat un copil după ce a trăit o săptămână. Îmi pare rău pentru toate crimele pe care le-am făcut. Mă rog mereu pentru copiii uciși și pentru familie”, a spus femeia.

„Nicio femeie să nu-și justifice avortul motivând că nu avea cu ce să-l crească. Fiecare copil se naște cu o bucățică de pâine în mână, adică va avea grijă de el Dumnezeu”, spune o altă femeie, înaintând grăbită spre primele rânduri.

Organizatorii, tineri de la bisericile creștine sau organizații nonguvernamentale au împărțit trecătorilor pliante, unul dintre ele intitulat „Jurnalul unui copil nenăscut”. Jurnalul începe cu prima zi de viață a copilului, când părinții lui nici nu știu că există. Este descrisă evoluția, cu gândurile celui care deja prinsese viață, cu formarea gurii și inima care bate de bucurie. Urmează ziua în care medicul îi spune mamei că va avea un copil, iar în săptămâna a 29-a aceasta face avort, curmând viața fătului.

„Marșul pentru viață” nu a fost ales întâmplător în apropierea sărbătorii Bunei Vestiri. Pentru că Maica lui Dumnezeu s-a bucurat mult la aflarea veștii că va avea prunc, deși era fecioară. Așa și noi. Vestea că o familie va avea un copil trebuie să fie o bucurie, nu un gând necurat. Noi suntem și împotriva contracepției, care reprezintă tot o formă de măcel. În ultimii 50 de ani au fost uciși 22.178.906 copii prin avort, mai mult decât populația de acum a României”, spune președintele Asociației „Pro-vita” București, Bogdan Stanciu, în cuvântul rostit la finalul marșului.

Mai mult ca oricând, în această zi femeile, familiile trebuie să se bucure de viața. Oamenii care sunt împotriva avortului se adună de cinci ani în sâmbăta dinaintea sărbătorii Buna Vestire, când Arhanghelul Gavriil i-a vestit fecioarei Maria că va avea un fiu, pe Mântuitorul Hristos, pentru a cinsti viața, a continuat Bogdan Stanciu.

La marș a fost lansat și un Manifest adresat societății și clasei politice. Prin acest document, organizatorii cer adoptarea unei atitudini și a unei legislații favorabile vieții și familiei, în condițiile în care România are cea mai ridicată rată a avortului dintre toate țările Uniunii Europene și suferă o degradare accentuată a importanței familiei în viața socială, spun organizatorii acțiunii.

Conform datelor de la ultimul recensământ, în ultimele două decenii România a pierdut, numeric, patru milioane de locuitori, iar populația a îmbătrânit vizibil. Aproximativ opt milioane de copii, doar conform statisticilor oficiale, au căzut victime avorturilor începând din 1990 și până în prezent.

„Marșul pentru viață” a avut loc pentru prima dată simultan în aproape 20 de orașe, printre care București, Arad, Craiova, Constanța, Deva, Fălticeni, Iași, Miercurea-Ciuc, Oradea, Pitești, Reșița, Satu Mare, Târgu Mureș, Timișoara, Alba-Iulia și Sfântu Gheorghe.

Celebra prezentatoare TV a ţării a fost concediată. Umilinţa la care nimeni nu se aştepta...
Cu cine a fost prinsă Mihaela Rădulescu, în pat? Dezvăluiri incredibile despre bărbatul cu care...
FOTO. Larisa Drăgulescu se pozează în ipostaze interzise! `Am făcut așa o avere impresionantă`
Bolile în funcție de grupa de sânge. Cine riscă să facă mai ușor diabet
FOTO EXCLUSIV. Ea este moștenitoarea „imperiului” pe care îl construiește Răzvan Burleanu! Primele imagini
O pandemie ascunsă? Boala care ucide mult mai mulţi oameni decât se credea
Cum încarcă un român DACIA Spring. Fotografia e VIRALĂ
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
VIDEO. Cum arată capsulele pentru sinucidere asistată în 30 de secunde
Cu cine a fost prinsă Mihaela Rădulescu, în pat? Dezvăluiri incredibile despre bărbatul cu care...
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
PERCHEZIŢII la CONSTANŢA! BĂRBAT, ARESTAT pentru TRAFIC de DROGURI
Dezvăluirea șocantă făcută de Donna D’Errico la 23 de ani după rolul din Baywatch
Vestea ȘOC a momentului în România: A murit... Un sfârșit cumplit
Se schimbă banii! Anunțul venit chiar acum de la cel mai înalt nivel: "După 20...
O nouă sărbătoare pentru români! Ziua care va avea o însemnătate aparte! Legea a fost...
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...