GÂNDUL LIVE. Colonelul Constantin Spînu, șeful Direcției de informare și relații publice MApN: „Spitalul de campanie de la Constanța are o capacitate de 55 de paturi” / „Nimeni la nivel planetar nu era pregătit pentru o asemenea pandemie”

Publicat: 02 04. 2020, 13:07
Actualizat: 02 04. 2020, 18:11

This browser does not support the video element.

Colonelul Constantin Spînu, șeful Direcției de informare și relații publice MApN, a declarat, la GÂNDUL LIVE, că spitalul de campanie amplasat lângă spitalul CFR din Constanța va oferi pentru început 55 de paturi pentru bolnavii cu coronavirus, dar vor mai fi furnizate alte 150 de paturi.

„Am răspuns fiecărei solicitări de ajutor din partea autorităților. Cu toate forțele pe care le-am avut la dispoziție. Nu putem să acționăm de unii singuri. Intervențiile trebuie dirijate acolo unde se decide la nivel central. Nimeni nu a fost obișnuit pentru o pandemie de o asemenea ferocitate, au mai existat altele, dar niciuna nu a blocat lumea în acest fel. Trebuie să recunoaștem că măsurile care se adoptă sunt graduale, pe măsură ce se dezvoltă.

Despre spitalul militar de la Constanța: E modular și s-a finalizat ieri prima etapă din edificarea lui, s-a ridicat infrastructura, se lucrează la ridicarea bazei de cazare efective, a rezervelor. Se desfășoară activitatea de dotare cu aparatură. Va fi o secție de boli infecțioase instalată în alt loc decât într-un spital clasic. Va lucra cu spitalul CFR, preluat de MAPN.

Capacitatea de internare depinde și de tipul de amenințare pentru care e organizat. Capacitatea e de 55 de paturi și în tabăra de cazare se lucrează pentru încă 150 de paturi, unde vor fi duși pacienții aflați în carantină”, a declarat Constantin Spînu la GÂNDUL LIVE.