GÂNDUL LIVE. Cum ar rezolva Ecaterina Andronescu problema diplomelor nerecunoscute de la facultățile particulare

Publicat: 22 05. 2012, 00:18
Actualizat: 05 10. 2012, 01:17

Fostul ministrul al Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat în cadrul emisiunii GÂNDUL LIVE că problema diplomelor nerecunoscute de la facultățile particulare ar putea fi rezolvată prin susținerea unui nou examen de licență, într-o universitate care să aibă grad ridicat de încredere, fie de stat, fie particulară. 

Pe lângă universitățile de stat, Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir, Universitatea Româno-Americană și Universitatea de Vest Vasile Goldiș din Arad ar putea organiza astfel de examene, potrivit fostului ministru al Educației.

„Problema cu Spiru Haret a pornit de la un lucru șocant pentru mine: în momentul în care, în 2009, s-au cerut formularele de diplome pentru absolvenții anului 2009, universitatea aceasta a cerut 50.000 de diplome. Când am văzut, am spus că au greșit cu un ordin de mărime, și am cerut să verifice dacă cifra este corectă. Era, și cu un an înainte se întâmplase același lucru. Și atunci am încercat să vedem dacă toate aceste programe care aveau absolvenți, funcționează legal sau nu. O comisie pe care am trimis-o acolo a constantat că erau foarte multe programe de învățământ la distanță care nu trecuseră prin autorizarea ARACIS. Atunci a fost promovată o Ordonanță de Urgență prin care se încerca introducerea acestei universități în regulile oricărei instituții de învățământ superior. Din păcate, această ordonanță a fost anulată de domnul Funeriu”, a declarat Ecaterina Andronescu.

Aceasta a precizat că pentru aceste programe, care au funcționat ilegal, a avut o inițiativă legislativa în vederea soluționării situației, constând în repetarea examenului de licență la o universitate care să aibă grad ridicat de încredere. Această inițiativă nu a fost susținută de minister, dar ar putea fi reluată.

URMĂRIȚI EMISIUNEA INTEGRAL AICI