GÂNDUL LIVE. Dragoș Frumosu, președintele Sindicatelor din Industria Alimentară: „Numai producătorul din piață poate să regleze prețul”

Publicat: 23 06. 2020, 12:47
Actualizat: 23 06. 2020, 16:00

This browser does not support the video element.

Dragoș Frumosu, președintele Sindicatelor din Industria Alimentară, a vorbit, la GÂNDUL LIVE, despre specula din piețe, cu precădere în perioada tulbure a pandemiei de coronavirus.

„Probabil că avem prețuri mai mici la unele produse, dar sunt de calitate mai proastă. Ex: dacă vrei o carne bună de vită, dai pe ea mai mult. Dacă iei o carne de vită mai ieftină, nu poți să o pui pe grătar. 70% dintre români cheltuiesc aproape 50% lunar pentru alimente, un raport destul de mare, raportat la celelalte state ale UE.

„Sigur că putem avea produse de calitate la prețuri mai mici”

Nu avem prețuri mici, sigur că putem avea produse de calitate la prețuri mai mici la produsele românești, dar din păcate, la raft și politica prețurilor românești de calitate este făcută de retaileri.

70% din populația României trăiește la salariu minim, prețurile sunt exagerate. Jocul prețurilor se dă la supermarket. De acolo pleacă toate lucrurile. Producătorul din piață își ia prețul de la supermarket.

„Cartofii noi românești se iau la 45 de bani…”

Cartofii noi românești se iau la 45 de bani, dar la piață costă mult, e o speculă necontrolată, noi am pierdut fantastic de tare. Asociațiile pot ajuta producătorul să rămână fără marfă. Pot ajuta la eliminarea speculei din piață.

Numai producătorul din piață poate să regleze prețul, iar speculantul să se așeze după prețul producătorului. Omul acum pleacă cu puținii bani pe care îi primește și speculantul vinde mai scump”, a declarat Dragoș Frumosu la GÂNDUL LIVE.

GÂNDUL LIVE. Dragoș Frumosu, președinte Sindalimenta: Pe fondul secetei și al pandemiei, vor crește prețurile

Dragoș Frumosu, președinte Sindalimenta – Federaţia Naţională a Sindicatelor din Industria Alimentară, a Băuturilor, Tutunului şi Ramuri Conexe și președinte al Confederației Generale a Muncii – Uniunea Generală a Sindicatelor din România CGM – UGSR, a explicat, în luna aprilie, la Gândul Live, că este de așteptat ca seceta să ducă la creșterea prețurilor.