GÂNDUL LIVE. Eugen Ilea, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți: „Nu știm dacă se va relua anul școlar. Depinde de evoluția pandemiei”

Publicat: 08 04. 2020, 12:41
Actualizat: 08 04. 2020, 17:51

This browser does not support the video element.

Eugen Ilea, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți, a declarat, la GÂNDUL LIVE, că era obligatoriu ca ministrul să vină cu un scenariu care va fi luat în considerare atunci când se va termina cu situația de urgență.

„E ultima problemă acest lucru al tezelor. Trebuia totuși înaintată o măsură astfel încât lumea să știe despre ce ar fi vorba. La nivel urban, se poate rezolva repede și urgent. Cum facem însă la nivel rural?

Oricum nu știm dacă se va mai relua anul școlar. Totul depinde de evoluția pandemiei. În sistemul școlar sunt 3,2 milioane elevi. E simplu să le luăm tablete să învețe. Aș face ieri lucrul ăsta. Ne legăm de ce afaceri fac unii în vremea asta.

Avem și table interactive care stau nefolosite. Avem digitalizare dar nu este posibil. Din semestrul ăsta elevii au făcut undeva la 20%”, a declarat Eugen Ilea la GÂNDUL LIVE.