GÂNDUL LIVE. Iris Gogorici, psiholog, despre accidentul în care un șofer a trecut peste un copil de 4 ani: „E foarte greu de depășit trauma psihică”

Publicat: 24 06. 2020, 12:39
Actualizat: 24 06. 2020, 14:52

This browser does not support the video element.

Psihologul Iris Gogorici a vorbit, la GÂNDUL LIVE, despre accidentul în care un șofer de Porsche Cayenne a trecut cu bolidul peste un copil la intrarea într-o parcare din Popești-Leordeni.

Fiecare cu mecanismele lui, clar nu cred că treci ca și cum n-ar fi fost. Pentru copii e foarte greu de depășit trauma. Ne întoarcem la ce tot vorbim la câteva ediții încoace, că suntem o țară de oameni incapabili de empatie, pentru că toate acțiunile pe care le faci ar trebui să conțină doza aia de empatie, să te gândești, dacă eu apăs pe accelerație în acest context, poate să apară un om… Sunt printre mașini, printre pietoni. Nu avem chestia asta.

În România, serviciile psihologice nu sunt decontate de stat

În America, în parcările de la mall-uri, în momentul în care o mașină parcată începe să se miște, mașina care rulează între locurile de parcare, la orice distanță ar fi, se oprește, nu vine nimeni până lângă tine să pună presiune, să ieși mai repede. Rareori oamenii reușesc să integreze anumite elemente traumatice. Soluția este psihologul. Că au sau nu acces la ea… E o discuție lungă, în România statul nu consideră că serviciile psihologice au legătură cu sănătatea noastră și nu sunt decontate sau se decontează sume absolut derizorii.

Despre sora Alexandrei Măceșanu, care a aflat ce s-a întâmplat cu sora ei: Trebuie să învățăm să trăim cu traumele funcționali, capabili să ne vedem de viață, traumele oricum nu dispar. Psihologii nu fac minuni, lucrăm cu materialul clientului. Într-adevăr la psiholog se pot rezolva în sensul integrării mai bine a unor elemente traumatice. Amintirile dureroase ale unor evenimente de acest gen rămân acolo.

Un șofer de Porsche Cayenne a trecut cu mașina peste un copil la intrarea într-o parcare din Popești – Leordeni. Atenție, imagini șocante!

Un accident grav s-a produs în această dimineață în localitatea Popești Leordeni de lângă București. Un șofer neatent, care a vrut să intre într-o parcare, a dat peste un tătic cu doi copii. Unul dintre micuți a fost călcat cu mașina.

Din imaginile video se poate observa cum șoferul efectiv intră în pietoni, îi izbește, iar pe unul dintre micuți îl calcă pur și simplu cu mașina.

Șoferul se dă jos cu telefonul în mână, semn că în momentul accidentului își folosea celularul la volan, ceea ce este total interzis.