GÂNDUL LIVE. Mihai Craiu, medic pediatru: Copiii, cei mai feriți de coronavirus / Nu îi lăsați însă în grija bunicilor, mai ales a celor cu comorbidități!

Publicat: 31 03. 2020, 13:29
Actualizat: 31 03. 2020, 14:32

This browser does not support the video element.

Mihai Craiu, medic pediatru, a declarat, la GÂNDUL LIVE, că micuții sunt cei mai feriți de coronavirus, dar asta nu înseamnă că ar trebui să îi lăsăm în grija bunicilor, mai ales a celor cu comorbidități.

„E firesc să fiți îngrijorată. Trebuie spus că în toate țările din lume raportul copii-adulți este unul extrem de mici, cel mai mare 6% între copii. E foarte posibil să aflăm că acești copii au fost infectați într-o proporție mai mare și putem trage de pe acum o concluzie și anume că și dacă sunt infectați au atât de puține simptome încât nu ajung în atenția autorităților pentru a fi testați. Nu mergeți la spital, pentru că dacă nu are infecție, copilul ar putea să o ia de acolo!

Dacă nu avem cu cine lăsa copilul, ar trebui să nu îl ducem la un bunic, cu comorbidități. Trebuie să știm că o cincime din copiii cu covid nu au niciun fel de problemă, ci o problemă minoră digestivă. Ar trebui să apelăm medicul de familie, dacă situația este gravă ar trebui să mergem la un spital pediatric și înainte de a ieși în spațiul public ar trebui să ne punem o mască, părinte și copil. După aceea antitermicele, OMS nu contraindica administrarea ibuprofenului. Dacă are copilul febră, dați-i Paracetamol și apoi vă sfătuiește medicul”, a declarat Mihai Craiu la GÂNDUL LIVE.