GÂNDUL LIVE. Ministrul Educației, Liviu Pop: Facem referendum pentru introducerea bacalaureatului diferențiat din 2013. VIDEO

Publicat: 04 06. 2012, 22:29
Actualizat: 07 09. 2012, 22:28

This browser does not support the video element.

Ministrul Educației, Liviu Pop, a declarat, luni, la GÂNDUL LIVE, că bacalaureatul diferențiat poate fi introdus din 2013, nu din 2015 așa cum prevede legea, dacă la elevii de clasa a XI-a și părinții acestora vor fi de acord cu acest lucru. Consultarea acestora, a spus ministrul, se va face prin referendum.

„Eu am spus că, decât să așteptăm până în 2015, putem să-l aducem în 2013, dar numai cu acordul elevilor din clasa a XI-a și al părinților, printr-un referendum la nivelul elevilor din clasa a XI-a.Referendumul are termen 15 iunie. Dacă ne organizăm mâine pot să plece chestionarele”, a spus Liviu Pop, precizând că va fi prezentat mondul de organizarea a bacalaureatului potrivit legii vechi, dar și a celei noi, urmând să se facă o opțiune în cunoștință de cauză.

Ministrul Educației a mai spus, totodată, că se caută o soluție pentru rezolvarea problemei olimpicilor care au susținut BAC 2012 , variantele ar fi fie organizarea unei sesiuni speciale, fie plierea pe sesiunea din august, dacă aceasta nu se suprapune cu calendarul competițional.