GÂNDUL LIVE. Tudor Ionescu, secretar adjunct ALDE: Este un lockdown aparent, o carantină / Ne arată ce ne așteaptă după alegerile parlamentare!

Publicat: 06 11. 2020, 13:06
Actualizat: 06 11. 2020, 14:00
GÂNDUL LIVE. Tudor Ionescu, secretar adjunct ALDE: Este un lockdown aparent, o carantină / Ne arată ce ne așteaptă după alegerile parlamentare!

Tudor Ionescu, secretar adjunct ALDE, a declarat, la GÂNDUL LIVE, că românii experimentează, de fapt, o avanpremieră a adevăratului LOCKDOWN TOTAL, care va urma după alegerile din 6 decembrie.

„E un lockdown aparent, o carantină, care nu face decât să ne arate decât ce ne așteaptă după 7 decembrie, o închidere totală a României, din lipsă de alte măsuri, o gândire preventivă cu rezultate.

„Iohannis ne spune că totul este bine…”

Iohannis ne spunea că totul e bine. Între timp am avut o creștere la 10.000 de cazuri, nu știu care va fi situația azi, pe ultimele 24h, închiderea e o consecință a ineficienței guvernului, de a face ce fac alte state.

Nu înțeleg sensul, vorbim de portul măștii, dar unde sunt măștile pentru cetățeni? Sunt milioane de măști blocate la Unifarm. Ora 21.00 de închidere a magazinelor nu o înțeleg.

Nu va face decât să aglomereze magazinele. Cine mergea tocmai știind că magazinele se închid la 23, mergea pentru a evita aglomerarea.

Nu are sens. Cei cu programul de muncă decalat vor mai avea o oră să meargă să-și cumpere ceva, repede.

Dacă eram în august, aș fi fost de acord. Eu ieri la ora 12.00 noaptea, când am scos cățelul, erau 4 grade.

„Dancă nu a spus nimic despre testarea masivă”

Nici domnul Dancă nu vrea să ne spună, despre testarea masivă. În Slovacia, în weekend, a fost testată 66% din populație. Așa se rezolvă problema.

Am reuși să vedem care sunt persoanele infectate, problema cea mai mare se pune la asimptomatici, transmit mai departe fără să-și dea seama. Am limita propagarea virusului. E una din soluțiile pe care le-am văzut la alții, recomandată să fie aplicată. Noi testăm foarte puțin.

Nu se testează masiv, este această frică de a testa, justificată de un singur lucru: să avem cât mai puține cazuri, dar nici așa nu reușim să depistăm oamenii cu Covid, pentru a nu afecta rezultatul alegerilor. PNL dădea anunț că își lansează campania, dar s-au sucit, și-au dat seama că vor fi ridicoli”, a spus Tudor Ionescu la GÂNDUL LIVE.