Călin Popescu Tăriceanu, după declarația lui Klaus Iohannis de la Palatul Victoria: ”Ce neșansă avem ca în momente de criză să fim conduși de niște propagandiști fricoși care nu văd în fața ochilor decât voturi!”

Călin Popescu Tăriceanu, după declarația lui Klaus Iohannis de la Palatul Victoria: ”Ce neșansă avem ca în momente de criză să fim conduși de niște propagandiști fricoși care nu văd în fața ochilor decât voturi!”
Călin Popescu Tăriceanu, după declarația lui Klaus Iohannis de la Palatul Victoria: ”Ce neșansă avem ca în momente de criză să fim conduși de niște propagandiști fricoși care nu văd în fața ochilor decât voturi!”

Noul coronavirus nu depune ”armele”, iar România se îndreaptă, din păcate, către pragul de 10.000 de infectări pe zi, în timp ce și numărul deceselor provocate de COVID-19 crește alarmant. Președintele Klaus Iohannis a participat, aseară, la ședința de Guvern de la Palatul Victoria, anunțând noi măsuri restrictive, la nivel național, în încercarea de a limita răspândirea focarelor de infecție.

Călin Popescu Tăriceanu postează un mesaj dur pe pagina sa de socializare, întrebându-se care este logica acestor restricții și de ce guvernarea liberală închide ”tot ce mișcă”. Măsurile anunțate de Klaus Iohannis sunt ”frecție la picior de lemn”, notează Tăriceanu, cu excepția măsurii referitoare la purtarea obligatorie a măștilor de protecție.

”Nu știu dacă ați văzut aseară declarația de la Palatul Victoria a dlui Iohannis. Lipsit de prompterul uriaș de la Cotroceni de pe care citește un text scris de alții, dl Iohannis ne-a anunțat ce sectoare economice mai închid. Pe scurt, închid cam tot ce mișcă, mai puțin secțiile de votare! Exceptând măsura cu obligativitatea măștii, toate celelalte măsuri anunțate cu voce gâtuită de Iohannis fără prompter sunt frecție la un picior de lemn! Interzicerea petrecerilor? Care petreceri? De la Palatul Victoria?

Interzicerea circulației pe timp de noapte? Ăștia cred că suntem un popor de zombie? Au impresia că de abia așteptăm noaptea ca să ne repezim pe străzi?”, întreabă Tăriceanu.

Care este logica închiderii magazinelor mai devreme? Vor să ne înghesuim cu toții într-un interval de timp? Vor să mai pună pe butuci niște afaceri? Vor să mai trimită niște oameni în șomaj?

Călin Popescu Tăriceanu

Tăriceanu: ”Nici o măsură din cele pe care le anunță nu are sens atâta timp cât…”

Klaus Iohannis a anunțat că magazinele vor fi închise de la ora 21.00, însă s-a referit și la închiderea piețelor, măsură pe care Călin Popescu Tăriceanu o contestă, menționând că ea nu face altceva decât să ”distrugă micul producător român”.

Măsurile restrictive, într-o astfel de criză medicală acută, sunt necesare – precizează Tăriceanu -, însă ele ar trebui dublate cu un ”program extins de testare” a populației. România are ”neșansa” de a fi condusă doar de ”propagandiști fricoși” care au ca prioritate doar obținerea de voturi, concluzionează omul politic.

”Care este logica închiderii piețelor? Li se pare că micii producători români o duc prea bine sau vor să ne ducă pe toți spre supermarketurile din țările din care Orban tocmai s-a întors? Ăsta e planul? Să distrugă micul producător român? Nici o măsură din cele pe care le anunță nu are sens atâta timp cât ele nu sunt dublate de un program extins de testare. Chiar și închiderea școlilor poate fi evitată printr-un triaj zilnic al copiilor și o testare săptămânală pentru profesori și bilunară pentru elevi!”, mai scrie Călin Popescu Tăriceanu în mediul online.

”Ce neșansă avem ca în momente de criză să fim conduși de niște propagandiști fricoși care nu văd în fața ochilor decât voturi! În 2009 i-am avut pe Băsescu și Boc! Azi ne-am pricopsit cu Iohannis și Orban!”

Călin Popescu Tăriceanu

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Afirmații revoltătoare făcute de preotul Nicolae Tănase despre femeile agresate sexual: ,,Fetele nu sunt chiar...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Ciucă a dat VESTEA CEA MARE pentru milioane de români. Decizia care ar putea fi...
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Incredibil cine e Mihaela, fata care s-a aruncat de la etajul 15! Mesajul de adio...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Maria, o gimnastă de doar 17 ani s-a stins din viață subit: ”Boala a răpus-o...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Test de cultură generală. De ce pisicile dorm atât de mult?