Gary Kasparov candidează la alegerile prezidențiale din Rusia

Publicat: 15 02. 2012, 10:31
Actualizat: 18 02. 2012, 07:56
Garry Kasparov, liderul mișcării Cealaltă Rusie, a declarat luni că în campania electorală se va concentra asupra prezentării problemelor economice ale Rusiei, sperând că participarea sa la alegerile prezidențiale va atrage atenția opiniei publice asupra preocupărilor opoziției.

Garry Kasparov, liderul mișcării Cealaltă Rusie, a declarat luni că în campania electorală se va concentra asupra prezentării problemelor economice ale Rusiei, sperând că participarea sa la alegerile prezidențiale va atrage atenția opiniei publice asupra preocupărilor opoziției, relatează Reuters.

 Kasparov a declarat că "marșurile disidenței", organizate în Rusia în cursul acestui an, multe dintr ele fiind reprimate violent, au demonstrat comunității internaționale modul în care este guvernată țara.

 "Am avut succes deoarece am forțat regimul să recurgă la violență în mod deschis", a declarat acesta într-o conferință de presă.

 Fostul campion mondial la șah, desemnat de disidenții ruși drept candidatul lor în alegerile prezidențiale din martie 2008, a recunoscut că nu poate câștiga, dar speră să atragă cel puțin atenția.

 "Campaniile electorale pentru alegerile parlamentare și prezidențiale pot fi considerate total irelevante deoarece, conform legislației actuale, nu vom fi înscriși în ambele scrutine", a declarat el.

 Sondajele de opinie nu relevă nici un sprijin semnfificativ în favoarea mișcării conduse de Kasaprov, deși alte două partide de opoziție, Iabloko și SPS, sunt creditate cu trei-patru procente din intențiile de vot.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro