Geoană: Băsescu este „un deșeu toxic al tranziției”

Publicat: 15 02. 2012, 09:30
Actualizat: 15 02. 2012, 11:00
Liderul PSD, Mircea Geoană, l-a atacat, dur, joi, în cadrul unei dezbateri, pe președintele suspendat Traian Băsescu, despre care a afirmat că este „un deșeu toxic al tranziției", împotriva căruia se poate acționa fie incinerându-l, fie izolându-l, fie reciclându-l politic.

Liderul PSD, Mircea Geoană, l-a atacat, dur, joi, în cadrul unei dezbateri, pe președintele suspendat Traian Băsescu, despre care a afirmat că este „un deșeu toxic al tranziției”, împotriva căruia se poate acționa fie incinerându-l, fie izolându-l, fie reciclându-l politic.

„Traian Băsescu, ca mulți alți politicieni din clasa politică actuală, este un deșeu toxic al tranziției. Avem nevoie de o clasă politică cinstită și reformată. Când ai în față un deșeu toxic, ai trei variante: fie îl incinerezi, fie îl izolezi și îl pui într-un sarcofag de plumb, fie îl reciclezi”, a spus Geoană.

Liderul social-democrat a arătat că Traian Băsescu face parte din sistemul pe care îl critică și a adus în discuție relația acestuia cu fosta Securitate sau cazul „Flota”.

Geoană a arătat că războiul dintre PD și PNL, respectiv dintre Traian Băsescu și Călin Popescu Tăriceanu, este, de fapt, un război între clientele politice.

El a spus că PD îl protejează pe Traian Băsescu pentru că, în cazul în care acesta pleacă, vor ieși la iveală toate „hoțiile” făcute la guvernare în cei doi ani și jumătate.

Geoană a mai arătat că Traian Băsescu folosește un „populism găunos”, încercând să fructifice o nemulțumire populară justificată. (Mediafax)