George Mariș, cel mai bun concurent de la Ninja Warrior România, a murit. Sportivul de 32 de ani s-a prăbușit cu parapanta în Munții Bucegi

Publicat: 28 10. 2020, 20:29
Actualizat: 29 10. 2020, 08:41
George Mariș, cel mai bun concurent de la Ninja Warrior România, sfidând limitele în cadrul show-ului, a murit/ La nivel mondial, doar 6 sportivi au reușit să cucerească Muntele Midoriyama. Foto: Youtube

George Mariș, cel mai bun concurent de la emisiunea Ninja Warrior difuzată de Pro TV, a încetat din viață. Brașoveanul în vârstă de 32 de ani a decedat miercuri după ce a căzut în Munții Bucegi cu speedfly (un aparat de zbor asemănător cu parapanta).

Claudiu Vasilescu, de la Salvamont Bușteni, a declarat că apropiații lui George Mariș au anunțat accidentul acestuia. Sportivul nu a avut nicio șansă de supraviețuire în condițiile în care a căzut de pe o stâncă.

Claudiu Vasilescu, de la Salvamont Bușteni: ”Nu avea nicio şansă să supravieţuiască”

„Colegii lui ne-au anunţat dimineaţa, în jurul orei 8, că a căzut şi nu mai răspunde, nu mai are nicio reacţie, nu mai răspunde la telefon. A căzut de la o înălțime de câteva sute de metri și nu avea nicio şansă să supravieţuiască”, a declarat Claudiu Vasilescu de la Salvamont Bușteni.

Un alt salvamontist este de părere că decolarea eronată i-a produs decesul, deși îl descrie pe George Mariș drept un foarte bun alpinist.

„Un sport de mare risc. Piloţii de obicei au foarte mult control, pentru că nu e chiar o aripă necontrolabilă. Bănuiesc, adică bănuim, nu avem certitudinea, că a fost o decolare ratată. Îmi pare foarte rău, pentru că îl cunoşteam pe băiat, e un foarte bun alpinist, un om de munte şi cunoştea pericolele”, spune un alt salvamontist.

George Mariș fusese desemnat cel mai bun concurent din emisiune și premiat cu o medalie

George Mariş era cunoscut după participarea la Ninja Warrior România, de la Pro Tv, şi s-a numărat printre cei 25 de români care au sfidat limitele în cadrul show-ului cu obstacole. Concurenții s-au luptat în încercarea de a ajunge la Muntele Midoriyama și de a câștiga marele premiu de 100.000 de euro.

„Acum doi ani, George i-a uluit pe telespectatori cu calităţile sale atletice, dar mai ales prin stăpânirea de sine şi modestia sa. Aşa va rămâne în amintirea tuturor celor care l-au cunoscut”, au transmis, miercuri, cei de la Pro TV.

Foto: Youtube

La nivel mondial, doar 6 sportivi au reușit să cucerească muntele. George Mariș a fost desemnat cel mai bun concurent Ninja Warrior România.