George Simion, după întâlnirea cu președintele: „Suntem consultați de formă”

Publicat: 11 10. 2021, 19:54
Actualizat: 11 10. 2021, 19:57
Liderii AUR, George Simion (s) și Claudiu Târziu / Sursă Foto: Mediafax Foto

După ce delegația AUR a ieșit de la Palatul Cotroceni, acolo unde au avut loc consultări cu președintele Klaus Iohannis pentru desemnarea noului premier, Cofondatorul AUR, George Simion, a declarat că formațiunea politică pe care o conduce i-a propus șefului statului un guvern de specialiști, condus de un prim-ministru independent.

„Am fost să-i cerem președintelui Klaus Iohannis să-i ceară demisia lui Florin Cîțu din funcția de prim-ministru interimar pentru că această temporizare nu sună bine. Avem impresia că suntem consultați de formă.

Am venit cu o propunere suficient de clară pentru România, să trecem peste iarnă și poate să trecem și peste primăvară. Am venit cu o propunere a unui guvern de specialiști. Am avut discuții și cu celelalte forțe parlamentare. Domnul Iohannis ne-a spus că nu știe niciun domn Orban, doar pe consilierul lui, pe domnul Leonard Orban, și nu știe de vreun lider politic cu numele de Orban, dar noi credem că o variantă de guvern de specialiști condusă de un premier independent poate să treacă țara și peste iarnă și peste greutăți”, a spus George Simion.

„Dacă nu vedem bunăvoință, nu excludem nicio posibilitate”, a mai afirmat George Simion.

Aceștia au dezvăluit că președintele Klaus Iohannis nu a dat niciun răspuns la propunerea privind guvernul de specialiști.

„Nici măcar de principiu nu ne-a dat un răspuns domnul președinte, rămâne să cugete, dar nu are prea mult timp. Cîțu să-și dea demisia din funcția de premier interimar ca să nu ne dea nouă impresia că prin negocieri se dorește prelungirea șederii lui Cîțu la Palatul Victoria”, a declarat copreședintele AUR, Claudiu Târziu.