GERMANIA. Protest al activiștilor pentru protecția animalelor la abatorul Tonnies, unde sute de români s-au infectat cu Covid-19 / „Opriţi exploatarea oamenilor şi animalelor” (VIDEO)

Publicat: 04 07. 2020, 21:27
Actualizat: 04 07. 2020, 21:32

This browser does not support the video element.

Mai mulţi activişti pentru protecția animalelor au protestat, sâmbătă, în fața abatorului Tönnies, locul unde s-au infectat peste 1.500 de persoane cu coronavirus, printre care mulți români.

Demonstranții au criticat și condițiile grele de muncă și chiar au încercat să blocheze accesul în interiorul abatorului.

”Opriţi exploatarea oamenilor şi animalelor”, este doar unul dintre mesajele afişate pe clădire.

Numele abatorului Tonnies a devenit și mai cunoscut, după ce aproximativ 1.500 de angajaţi au fost testaţi pozitiv, între care 1.000 de români, unii dintre ei fugind din izolare.

Acest lucru a dus la închiderea parţială a două landuri, pentru a evita răspândirea virusului, iar angajaţii abatoarelor Tonnies vor rămâne în carantină până pe 17 iulie.

MĂRTURII. Un român care a lucrat la abatorul din Germania unde aproape 1.000 de români sunt infectați cu noul COVID-19 spune tot ce se întâmpla acolo: „I-am auzit pe colegi plângând noaptea!”

Un bărbat român care a lucrat la abatorul Tönnies, unde 1.000 de români sunt infectați cu noul coronavirus, explică într-un interviu motivele care l-au determinat să își schimbe locul de muncă: de la orele suplimentare neplătite, șefi români care țipă și pun presiune pe angajați, la condițiile de locuit și de muncă sub limita demnității umane.

Fostul muncitor la abatorul din Germania a povestit într-un interviu pentru Deutsche Welle experiența cumplită prin care a trecut atunci când era angajat.

„Am lucrat la Tönnies ca muncitor în fabrica de procesare a cărnii timp de doi ani. Terminam adesea după cele 8 ore convenite. Erau 12 sau chiar 13 ore. Am notat orele suplimentare. La final, însă, nimic din toate acestea nu s-au regăsit pe fluturașul de plată al salariului”, relatează fostul angajat sub protecția anonimatului.

De asemenea, acesta povestește și despre experiența pe care a avut-o un alt român care a vrut să se angajeze la abator: „După o singură zi la Tönnies, prietenul meu nu a mai rezistat și s-a întors în România”.

VIDEO: Mediafax