EXPLICAȚII. Patronul abatorului din Germania unde s-au îmbolnăvit 200 de angajaţi români: „Sunt un popor sociabil, le place să sărbătorească împreună“

Redactor:
Gândul
EXPLICAȚII. Patronul abatorului din Germania unde s-au îmbolnăvit 200 de angajaţi români: „Sunt un popor sociabil, le place să sărbătorească împreună“
Foto cu caracter ilustrativ. Sursă: Pixabay.com

 200 dintre cei 300 de angajaţi infectaţi cu noul coronavirus la un abator din Germania sunt români. Patronul spune că de vină pentru numărul mare de cazuri ar fi „sociabilitatea românilor”.

Jurnaliștii germani de la Spiegel, citați de ziarulromânesc.de, vorbesc despre un „model de afaceri cu o armată de muncitori ieftini din Europa de Est”, care ar putea să pice după scandalul sutelor de angajați infectați în timp ce munceau pentru afaceriștii germani.

Patronul companiei pune infectarea pe seama faptului că românii sunt ”un popor sociabil”, iar oamenilor ”le place să sărbătorească împreună”.

„Poate totul a fost doar pentru că românii sunt un popor sociabil. Ei provin dintr-o zonă culturală, unde oamenilor le place să sărbătorească împreună. Cel puțin așa explică Ștefan Müller, directorul Müller Fleisch de lângă Pforzheim, numărul record de infectări în rândul angajaților săi”, arată Spiegel, citat de sursa mai sus meționată.

Români, infectaţi în abatoarele Germaniei

Peste 200 de români care lucrează la un abator din Germania au fost confirmați ca fiind infectați cu coronavirus, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe (MAE) într-un comunicat de presă transmis marți.

„Din informațiile comunicate de către autoritățile germane, din totalul de 700 de angajați ai unității respective (un abator – n. red.), aprox. 500 sunt lucrători români. Aceștia nu sunt lucrători sezonieri, ci sunt angajați ai unor companii subcontractate de către abatorul german. Cu privire la informația conform căreia o parte din lucrătorii români ar fi confirmați pentru infecția cu COVID-19, autoritățile germane au indicat că 300 de angajați ai abatorului sunt confirmați ca fiind infectați cu virusul COVID-19 și au fost introduși în carantină. De asemenea, la acest moment nu există date concrete cu privire la cetățenia persoanelor infectate, însă majoritatea acestora (peste 200) sunt cetățeni români”, se arată în comunicatul transmis de MAE.

Inchide