Gest șocant al unui patron de terasă din Mamaia, controlat de OPC. A ajuns de urgență la spital

Publicat: 08 06. 2017, 23:20

Comisarii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța au controlat, joi, mai multe unități comerciale din Constanța și Mamaia, printre care și o terasă din satul de vacanță din Mamaia, unde proprietarul și-a spart un pahar în cap când au început verificările.

Inițial, patronul terasei ar fi încercat să blocheze controlul comisarilor, i-ar fi înjurat și amenințat pe aceștia, iar apoi și-a spart un pahar în cap.

„Operatorul economic a recurs la trivialități și, încercând să impresioneze, și-a provocat tăieturi la nivelul frunții. A proliferat amenințări și acuze la adresa colegilor și a sfârșit prin a ordona angajaților lui sa închidă ușile și să blocheze ieșirile într-un gest clar de intimidare. Este deja prea mult, iar ceea ce s-a întâmplat astăzi (joi – n.r.) nu trebuie să treacă firesc pe lângă noi, ci trebuie să atragă atenția. Mâine un organ de control al statului poate fi reținut sau sechestrat, poate chiar înjunghiat sau omorât, doar pentru că își face datoria”, a spus directorul ANPC, Paul Anghel.

Bărbatul a ajuns cu o ambulanță la spital, iar controlul s-a desfășurat în prezența poliției.

Toți agenții economici verificați joi au fost chemați, vineri, la sediul OPC Constanța pentru a le fi aplicate sancțiuni legale.