Gestul incredibil al unei bătrâne, după ce hoții i-au furat mii de lei din casă

Publicat: 17 02. 2020, 15:07
Actualizat: 17 02. 2020, 15:17
Un bărbat de 30 de ani din Constanța a încercat să păcălească o bătrână prin metoda „Accidentul”

Patru femei și un bărbat din județul Dolj, acuzați că au furat toți banii din casa unei bătrâne din Gorj, au scăpat „basma curată”, după ce femeia s-a împăcat cu hoții. Pensionara și-a primit înapoi întreaga sumă și a decis să-i ierte pe hoți.

Femeia de 79 de ani din comuna Fărcășești, județul Gorj, a sunat la 112, sâmbătă, anunțând că, în timp ce era plecată de acasă, i-au dispărut 8.000 de lei din locuință, bani pe care i-a lăsat într-un dulap.

Polițiștii care au mers acolo au constatat că hoții au intrat în locuința bătrânei pe ușa „neasigurată” și au furat 8.000 lei dintr-un dulap.

Persoanele bănuite erau 4 femei și un bărbat, care apoi au plecat de acolo cu o mașină neagră, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Miruna Prejbeanu.

Hoții au fost prinși în orașul Motru, în urma unor filtre organizate în trafic.

Cele cinci persoane – un bărbat de 34 de ani și a patru femei cu vârste cuprinse între 19 și 60 de ani, toți din Craiova – au recunoscut fapta, dar vor scăpa de dosar penal, după ce bătrâna le-a iertat. Aceasta a primit toți banii înapoi.

Consilierul local Marius Bălu din comuna Fărcășești a declarat că nu i se pare normal că bătrâna s-a împăcat cu hoții: „Nu mi se pare normal ca hoții să fie iertați, poate vor mai face la fel. Probabil de frică s-a împăcat femeia”.