Gheorghe Dincă, abandonat de familie. „Le-am explicat că nu sunt un criminal!”

Publicat: 12 08. 2022, 16:41
Actualizat: 12 08. 2022, 16:53

Gheorghe Dincă a fost complet abandonat de familie. Acesta a recunoscut, într-un interviu acordat pentru Gândul, în premieră, din închisoare, că rudele nu îi mai răspund la telefon.

Acuzat că le-a răpit, sechestrat, violat și ucis pe Luiza Melencu, în vârstă de 18 ani, și Alexandra Măceșanu, de 15 ani, Gheorghe Dincă, supranumit și „mostrul de la Caracal”, a fost părăsit complet de familie.

Dincă a explicat că, imediat după ce a fost arestat și adus la București, pentru a fi încarcerat în Arestul Central al Poliției Capitalei, familia, adică soția și fiica sa, au luat legătura cu el. Cele două femei l-ar fi viziat și i-ar fi adus un pachet cu mâncare, haine și obiecte de igienă personală. În acest context, ar fi avut o discuție în urmă căreia Gheorghe Dincă le-ar fi convins că nu este criminal.
Cu toate acestea, ulterior, niciuna dintre cele două nu i-a mai răspuns la telefon, cu toate că, o perioadă, le-a sunat constant de la telefonul pus la dispoziția deținuților.

„Nu, acum nu mai țin legătura cu nimeni, pentru că, pe parcurs, nu mi-au mai răspuns la telefon. Și ca să nu mă mai stresez să-i mai sun, am renunțat și i-am scos de-aici din centrală, dar au fost la mine la București, au venit cu pachete, ne-am văzut, știu că nu sunt un criminal, că am făcut și am luat acele persoane, ocazional, că așa am iscălit, așa este”.

Închis cu 16 deținuți în cameră

Din vara lui 2019, când a fost arestat, Gheorghe Dincă a stat o lungă perioadă în Arestul Central al Poliției Capitalei, unde a fost ținut singur în cameră și fără televizor, pentru ca declarațiile sale să nu fie influențate de știrile care tratau crimele de la Caracal.
Ulterior, acesta a fost transferat la Penitenciarul Craiova unde a fost încarcerat în regim închis, într-o cameră de 7 metri lungime și 4,5 metri lățime, împreună cu alți 16 deținuți, toți autori de fapte cu violență.