Gigi Becali, din nou la instanța supremă. Condamnarea din trecut încă îl urmărește. Ce vrea să obțină acum. “Am făcut pușcărie degeaba, nevinovat!”

Publicat: 15 10. 2020, 11:14
Actualizat: 15 10. 2020, 11:20
Finanțatorul FCSB, Gigi Becali / FOTO: Alexandru Dobre - Mediafax Foto

Gigi Becali vrea să se bucure de toate drepturile cetățenești, motiv pentru care, joi, a ajuns la Înalta Curte de Casație și Justiție, de unde speră să iasă reabilitat penal, fiind de părere că a plătit suficient pentru faptele sale.

În 2013, Gigi Becali a fost condamnat la trei ani și jumătate în dosarele care au vizat schimbul de terenuri cu MApN, valiza cu bani destinată jucătorilor de la U Cluj și sechestrarea celui care i-a furat mașina.

A stat după gratii timp de un an și zece luni la penitenciarul Poarta Albă, după care a fost eliberat condiționat. În ianuarie, la Instanța Supremă, a făcut cerere prin intermediul căreia a cerut să fie reabilitat penal.

Gigi Becali speră, astfel, să scape de interdicția care i-a fost dată după ce a fost eliberat condiționat și care îl împiedică, printre altele, inclusiv să voteze. Astfel, patronul FCSB-ului s-a prezentat, joi, la Instanța Supremă și, deși s-a retras din spațiul public, a făcut o scurtă declarație.

Am făcut pușcăria aia… pușcărie degeaba. Nevinovat. Că doar nu îți fură mașina și faci pușcărie. Domnule, a schimbat terenul și a negociat ca să se îmbogățească. Păi ce, negociam ca să mă sărăcesc? Sau că domne, a dat bani ca să joace corect meciul. Eu asta sunt”, a declarat Gigi Becali.

Gigi Becali, în ianuarie: “Vin pentru albire!”

În ianuarie, înainte de a intra în sala de judecată, Gigi Becali declara că “vin aici fără belele, vin cu pace adică, vin pentru albire. Este, să spunem, o mică îndreptare. Interdicţiile sunt de a alege şi de a fi ales. Oricum, nu mă interesează funcţia de demnitate publică, să aleg, să zicem aşa şi aşa. Ca să candidez nu mă interesează. Deci, nu e mare lucru. Trebuie această reabilitare. Dacă nu o ceri, nu o iei niciodată”, avea să declare Gigi Becali, înainte de a intra la ÎCCJ. A ieșit de acolo plin de speranță: ”Procurorul nu a fost așa de vehement!”. A ieșit de acolo plin de speranță: ”Procurorul nu a fost așa de vehement!”.

Magistrații, însă, i-au respins cererea, dar Gigi Becali a atacat decizia. Acum rămâne de văzut dacă omul de afaceri va avea câștig de cauză. GÂNDUL.RO vă ține la curent cu desfășurarea procesului.