Gigi Becali s-a ales cu un nou dosar penal. Patronul FCSB riscă să se întoarcă la închisoare

Publicat: 27 08. 2017, 10:29

„Urmare a plângerii formulate de dumneavoastră, vă comunicăm faptul că s-a înregistrat dosarul penal împotriva făptuitorului Becali George, iar dosarul a fost înaintat la Secția 2 Poliție pentru a se efectua cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prevăzute de art. 206, art. 368 și 369 Cod Penal (amenințare, instigare la ură rasială – n.r.)”, arată procurorii. Astfel, Gigi Becali va fi audiat de polițiști, iar la sfârșit aceștia vor dispune soluția în acest dosar, care va trebui confirmată de Parchet, scriu cei de la cancan.ro, care prezintă și declarația care îl poate duce pe Becali înapoi la închisoare:  „Cu ăștia nu se poate decât ca-n Rusia, da? Buf, buf, buf, ca să știe de frică, că nu știu….Și dacă tot o țin așa, s-ar putea să se rezolve problema altfel. Poate îi bate Dumnezeu de-i duce prin spitale, că altfel n-ai cum, n-ai cum s-o scoți la capăt cu ei… Sau bătuți, bătuți, bătuți până când… numai în spitale să stea. Așa se poate rezolva, altfel n-avem cum! Trebuie terminați în țara asta, trebuie terminați… Filmat și pe ei, dar pe la urgență prin perfuzii… Nu mai sunt ăla, dar spun un lucru, altfel nu se poate rezolva cu ei”.

Pe 3 aprilie 2015, Gigi Becali a fost eliberat condiționat din Penitenciarul Poarta Albă după ce a executat o treime din pedeapsa de trei ani și șase luni de închisoare, decizia fiind luată de Tribunalul Constanța. El a avut de executat o pedeapsă de trei ani și șase luni, după ce a fost condamnat, în 20 mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării și a primit ulterior un spor de șase luni, după alte două condamnări, în dosarul „Valiza” și în cel al sechestrării celor care i-au furat mașina.

În cazul în care se va alege cu o condamnare în acest nou dosar, atunci Becali va reveni în pușcărie pentru a efectua și restul de pedeapsă.