Google studiază activitatea seismică prin intermediul cablurilor de fibră optică din oceanul Pacific

Publicat: 26 02. 2021, 15:52
Actualizat: 06 04. 2021, 15:00
Google studiază activitatea seismică prin intermediul cablurilor de fibră optică din oceanul Pacific / Sursă: Pixabay

Gigantul tech Google studiază activitatea seismică cu ajutorul sistemului de cabluri pentru internet din oceanul Pacific. Până în acest moment, compania a descoperit 20 de cutremure cu magnitudinea de peste 5, potrivit site-ului New Scientist.

Google se luptă cu seismele

Gigantul tech desfășoară o intensă activitate de detectare a cutremurelor. Sistemul are la bază o rețea de cabluri aflate pe fundul oceanului.

Peste 10.000 de kilometri de cabluri are rețeaua Google de sub ocean, iar compania americană i-a găsit încă o întrebuințare, pe lângă internetul de mare viteză. În ultimele nouă luni a fost folosit și pentru a detecta cutremurele și valurile de mari dimensiuni provocate de furtuni.

20 de cutremure cu magnitudinea de peste 5, detectate de noul sistem

20 de cutremure cu magnitudine de peste 5, inclusiv cel de 7,4 din Oaxaca, Mexic din luna iunie anul trecut, au fost detectate de rețeaua Google.

Compania a avut în plan să măsoare și un tsunami

Compania și-a dorit să măsoare și un tsunami, însă nu a avut loc vreunul în perioada măsurată. Cercetarea este însă un mare pas înainte pentru seismologii care nu aveau posibilitatea să detecteze până acum cutremurele subacvatice.

Australia a votat legea care obligă Facebook și Google să plătească pentru știrile din mass-media

Parlamentul australian s-a mișcat repede și a votat legea care obligă giganţii tehnologici Facebook și Google, dar nu numai, să plătească pentru conținutul de știri preluat din mass-media. La momentul de față, se observă o ofensivă mondială împotriva giganților din Big Tech, care au monopolizat piața publicității pe Internet folosindu-se de informația furnizată de jurnaliști.