Google vrea să lanseze în 2010 propriul telefon mobil

Publicat: 16 02. 2012, 10:03
Actualizat: 17 02. 2012, 08:48
Google intenționează să scoată pe piață în 2010 propriul model de telefon mobil, denumit "Nexus One", aparatul urmând să fie vândut direct cumpăratorilor, fără intermediul operatorilor de telefonie, potrivit Wall Street Journal, preluat de Reuters.

Google intenționează să scoată pe piață în 2010propriul model de telefon mobil, denumit „NexusOne”, aparatul urmând să fie vândut direct cumpăratorilor, fărăintermediul operatorilor de telefonie, potrivit Wall StreetJournal, preluat de Reuters.

Aparatul va fi fabricat de compania taiwaneză HTC și se va baza pesistemul de operare Android, creat de Google. Telefonul va fivândul online, au declarat surse apropiate situației, citate deWall Street Journal.

Serviciile de telefonie vor trebui achiziționate separat. HTC esteal patrulea producător de telefoane inteligente la nivel mondial.Google a început să dea de curând angajaților o versiune a NexusOne, au spus sursele.

Telefoanele mobile bazate pe platforma Android au captat în ultimultimp atenția industriei de profil, iar Motorola și Sony Ericsson audecis să-și echipeze cele mai noi aparate cu acest sistem deoperare.

Cota de piață a Android în Europa de Vest a crescut la 5,4%, de la4,2% în perioada iulie-septembrie, potrivit companiei de cercetareIDC.

Mediafax