Grapini: România va promova în Coreea de Sud și Malaezia turismul balnear și cultural

Publicat: 04 11. 2013, 16:15
Actualizat: 31 01. 2019, 13:55

România va promova în Coreea de Sud și Malaezia turismul cultural, dar și turismul de sănătate și balnear, a declarat luni Maria Grapini, ministrul pentru IMM, Turism și Mediu de Afaceri, la târgul de turism World Travel Market de la Londra.

„Cu coreenii am perfectat când am fost în Coreea. Ne-am întâlnit cu cea mai mare agenție de turism. Ei știau foarte mult de turismul cultural, de castelul lui Dracula. Din Malaezia și până în America toată lumea vorbește de această zonă”, a spus Grapini.

Ea a afirmat că a avut discuții și cu șefii turismului din Malaezia, de unde, de asemenea, intenționează să atragă vizitatori.

„Noi avem mult mai multe castele, nu doar Castelul Bran, noi avem un circuit al castelelor și vom face un infotrip cu jurnaliști din Coreea de Sud. Coreenii vor să facă circuite regionale, dar România va fi țara care le inițiază”, a mai spus Grapini.

Aceasta a explicat că dacă tot vin de la o distanță atât de mare, coreenii vor să viziteze și alte 2-3 țări pe lângă România.

„Coreenii sunt turiști curioși, de aceea vom promova prin legende. În Coreea vom promova două produse turistice, turismul de sănătate și balnear și turismul cultural”, a încheiat ministrul.