Grup de cetățeni moldoveni, descoperit într-o autoutilitară la ieșirea din România

Publicat: 15 02. 2012, 11:56
Actualizat: 16 02. 2012, 09:44
Un grup format din 14 cetățeni moldoveni care intenționau să iasă din România a fost descoperit, într-o autoutilitară, de polițiștii de frontieră din Vama Borș, a anunțat, joi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Poliției de Frontieră Bihor, comisarul șef Gheorghe Lazăr.

Un grup format din 14 cetățeni moldoveni care intenționau să iasă din România a fost descoperit, într-o autoutilitară, de polițiștii de frontieră din Vama Borș, a anunțat, joi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Poliției de Frontieră Bihor, comisarul șef Gheorghe Lazăr. Din cercetările făcute ulterior de polițiștii de frontieră s-a stabilit că moldovenii au intrat legal în România prin diferite puncte de trecere a frontierei și că intenționau să ajungă în Italia să-și caute de lucru.

"Grupul a fost constituit prin intermediul unui conațional a cărui identitate oamenii au afirmat că nu o cunosc. Îmbarcarea s-a făcut noaptea, pe un câmp din apropierea zonei de frontieră. O parte i-au plătit sume cuprinse între 3.000 de euro și 4.000 de euro. Restul urma să plătească la destinație", a mai spus Lazăr.

Cei 14 moldoveni au fost puși sub urmărire penală pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat. Șoferul autovehiculului a fost reținut de polițiștii maghiari pentru continuarea cercetărilor.