Grupul Renault, afectat de atacurile cibernetice

Publicat: 20 05. 2017, 18:10
Actualizat: 26 03. 2019, 12:51

„Am fost afectați”, a declarat un reprezentant al companiei, care a precizat că în acest moment se caută găsirea unei soluții la această situație. „Facem ce este necesar pentru a contracara atacurile”, a adăugat reprezentatul.

Producția la o uzină Revoz, subsidiară Renault din Slovenia, au fost oprită temporar ieri din cauza defecțiunilor la o parte din sistemul informatic și a rămas oprită și astăzi.

Producția a fost oprită și la uzina grupului din localitatea franceză Sandouville, a transmis un purtător de cuvânt.

Potrivit unui comunicat transmis astăzi de Direcția Comunicare Grup Renault România, o parte a activității de producție a Uzinelor Dacia de la Mioveni a fost afectată de disfuncționalități ale sistemelor informatice și mai mulți angajați au fost trimiși înapoi la domiciliu.

Renault este prima companie franceză care confirmă faptul că a fost afectată de valul de atacuri cibernetice. Grupul PSA, principalul rival francez al Renault, a comunicat că nu au fost afectat, potrivit unui purtător de cuvânt.

Problemele au apărut în contextul în care o serie de atacuri cibernetice au fost semnalate în ultimele ore în zeci de țări, între care Marea Britanie, Statele Unite, China, Rusia, Spania, Italia și Vietnam.