Gunter Verheugen: România și Bulgaria nu sunt cele mai corupte state membre UE

Publicat: 16 02. 2012, 10:07
Actualizat: 28 02. 2012, 04:55
Comisarul UE pentru Industrie, Gunter Verheugen, fost vicepreședinte al CE, consideră că România și Bulgaria nu sunt cele mai corupte state membre UE, informează site-ul Novinite.com.

Comisarul UE pentru Industrie, Gunter Verheugen, fostvicepreședinte al CE, consideră că România și Bulgaria nu sunt celemai corupte state membre UE, informează site-ul Novinite.com.

„Consider că este nedrept să acuzăm cele două state că suntcorupte, că nu au administrații funcționale sau că sunt conduse degrupuri de crimă organizată”, afirmă Verheugen într-un interviuacordat postului german Phoenix TV.

„Dacă m-ați întreba care este cea mai coruptă țară membră UE,Bulgaria și România nu ar fi primele care mi-ar veni în minte. Lafel, nu m-aș gândi la Bulgaria și România dacă m-ați întreba în cețară criminalitatea organizată are cea mai mare influență asuprapoliticii guvernamentale”, adaugă Verheugen, refuzând să spună careeste, în opinia sa, cea mai coruptă țară membră UE. „Voi lăsa lalatitudinea fiecăruia dintre dumneavoastră să decidă care suntțările la care mă gândesc. Una dintre ele este foarte ușor deghicit”, a continuat Verheugen.

Mediafax