Guvernul a făcut primul pas privind construcția de penitenciare

Publicat: 19 08. 2015, 14:56

Fondurile necesare achiziției celor două studii sunt în valoare de un milion de lei și sunt suportate din bugetul aprobat al Administrației Naționale a Penitenciarelor din sumele alocate prin Hotărârea de Guvern nr. 196/2015, prin care a fost aprobată suplimentarea bugetului ministerului Justiției pe anul 2015 cu suma de două milioane de lei pentru Administrația Națională a Penitenciarelor, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului.

Cele două penitenciare vor dispune de o capacitate de cazare de o mie de locuri, respectând standarde impuse de Uniunea Europenă. Conform acestora, se va asigura o suprafață de patru metri pătrați pentru o persoană privată de libertate cazată la comun, respectiv nouă metri pătrați pentru o persoana privată de libertate cazată individual.

Această hotărâre a fost luată după ce împotriva statului român au fost pronunțate 121 de hotărâri judecătorești al căror obiect îl constituie condițiile de detenție care nu corespund standardelor Consiliului Europei.