Guvernul acoperă pagube generate de inundații în Galați, dar nu vrea să încurajeze lipsa asigurărilor

Publicat: 18 09. 2013, 15:10
Actualizat: 30 07. 2014, 11:33

Guvernul va acoperi pagubele rezultate în urma recentelor inundații din Galați, estimate într-o primă fază la circa 25 milioane lei, dar acest gest nu reprezintă un semnal de încurajare a proprietarilor pentru a nu-și încheia asigurarea obligatorie a imobilelor, a declarat premierul Victor Ponta.

El a precizat că ajutoarele vor fi alocate inclusiv din Fondul de Intervenții de Urgență și, în forma în care au nevoie autoritățile locale – materiale de construcții sau alte bunuri – vor ajunge cât mai repede la sinistrați.

Premierul a arătat însă în același timp că asigurarea obligatorie a imobilelor este o prevedere legală foarte bună, pe care proprietarii trebuie să o respecte.

„N-aș vrea ca mesajul să fie «Nu vă faceți asigurare că intervine Guvernul totdeauna». Intervine Guvernul când poate și când sunt situații cu totul și cu totul speciale”, a spus Ponta.

Prim-ministrul a adăugat că în comunele afectate de inundații și vizitate de el nu au mai fost efectuate amenajări hidrologice și nici nu a mai fost decolmatat vreum pârâu încă „de pe vremea lui Ceaușescu”.